[ke stažení a vytištění: *.rtf nebo *.pdf]

 

Sdělení hlavní volební komise pro volby do AS LF UP

 

Termín a místo konání voleb:

středa 1. prosince 2004 a čtvrtek 2. prosince 2004, vždy od 9 do 15 hodin

levé respirium (vstup z foyer Teoretických ústavů, Hněvotínská 3)

 

Složení hlavní volební komise:

doc. MUDr. Květoslava Dostálová, CSc. (předsedkyně), e-mail: dost@tunw.upol.cz, tel. 585 632 520, Ústav patologické fyziologie, Hněvotínská 3 (Teoretické ústavy)

Mgr. Pavel Kurfürst, e-mail: pavel.kurfurst@upol.cz, tel. 585 632 971, Ústav cizích jazyků, Šmeralova 10 (VŠK J. L. Fischera)

Peter Krupka, e-mail: hasky2001@email.cz, student 6. ročníku oboru všeobecné lékařství

 

Návrhy na kandidáty na senátory:

Za kandidáta může být kterýmkoliv členem akademické obce LF UP (tj. akademickým pracovníkem působícím na LF UP nebo studentem studujícím na LF UP) navržen kterýkoliv člen akademické obce LF UP, včetně sebe samotného. Členové nebo skupiny členů akademické obce, kteří navrhují kandidáta, zašlou takový písemný návrh předsedkyni hlavní volební komise, doc. MUDr. Květoslava Dostálové, CSc. do 22. listopadu 2004. Návrh musí obsahovat jméno a příjmení kandidáta a jméno a příjmení navrhovatele. (Komise doporučuje, aby návrh rovněž obsahoval titul a pracoviště kandidáta z řad akademických pracovníků a ročník a studijní obor u kandidátů z řad studentů, aby nedošlo k záměně kandidátů.) Souhlas kandidátů s kandidaturou zajistí volební komise.  

 

Kandidátní listiny:

Kandidátní listiny budou zveřejněny nejméně týden před prvním volebním dnem, tedy nejpozději ve středu 24. listopadu 2004 na úřední desce děkanátu LF UP, nástěnce AS LF (foyer TÚ) a webové stránce www.ucjlf.upol.cz/senat.

 

Prezentace kandidátů:

Pro účely voleb se mohou konat předvolební shromáždění (s výjimkou dnů voleb). Kandidáti se mohou prezentovat prostřednictvím webové stránky www.ucjlf.upol.cz/senat, pokud své prezentace zašlou v elektronické podobě na adresu pavel.kurfurst@upol.cz

 

Průběh voleb:

Voleb se mohou zúčastnit všichni členové akademické obce LF UP (akademičtí pracovníci a studenti). Jejich totožnost bude ověřena volební komisí před vykonáním volebního aktu (u akademických pracovníků podle občanského průkazu nebo průkazu zaměstnance, u  studentů podle průkazu studenta, popřípadě občanského průkazu). V tajné volbě oprávnění voliči z řad akademických funkcionářů  zvolí nejvýše 24 kandidátů - akademických funkcionářů a voliči z řad studentů nejvýše 12 kandidátů - studentů.

 

Výsledky voleb:

Hlavní volební komise zveřejní předběžné výsledky voleb v den skončení voleb. Proti předběžným výsledkům může kterýkoliv člen akademické obce LF UP podat do 3 dnů u hlavní volební komise námitky proti jejich platnosti. Volební komise rozhodne bez zbytečného odkladu o oprávněnosti námitek a vyhlásí platné výsledky voleb nebo případně rozhodne o opakování voleb či vypsání nových voleb. Toto rozhodnutí bude zveřejněno v úterý 7. prosince (při opakovaných volbách 14. prosince, resp. 21. prosince) na úřední desce děkanátu LF UP, nástěnce AS LF (foyer TÚ) a webové stránce www.ucjlf.upol.cz/senat.

 

Termín a místo případných opakovaných voleb:

středa 8. prosince a čtvrtek 9. prosince, vždy od 9 do 15 hodin, levé respirium

případně rovněž středa 15. prosince a čtvrtek 16. prosince, vždy od 9 do 15 hodin, levé respirium

(volby se opakují se stejnými kandidáty při účasti méně než 30% oprávněných voličů nebo došlo-li k pochybení)

 

Další informace o volbách:

Volby do AS LF UP se řídí platným Volebním a jednacím řádem AS LF UP v Olomouci.

Aktuální informace o průběhu voleb do AS LF UP a činnosti akademického senátu najdete na webové stránce www.ucjlf.upol.cz/senat.

 

 

doc. MUDr. Květoslava Dostálová, CSc., v. r.

předsedkyně hlavní volební komise

 

10. listopadu 2004