AKADEMICKÝ SENÁT LÉKAŘSKÉ FAKULTY UP V OLOMOUCI

 

Vážená paní kolegyně, pane kolego,

 

Akademický senát UP na svém zasedání dne 27. února 2002 vyhlásil volby do AS UP, které proběhnou v týdnu od 15. dubna 2002. Žádám Vás proto o návrhy kandidátů do AS UP za Lékařskou fakultu UP.

Pro Vaši informaci sděluji několik připomínek. LF UP je a bude zastoupena v AS UP dvěma členy z řad akademických pracovníků (dosud to je prof. MUDr. Václav Lichnovský, DrSc. a MUDr. Zdeněk Zlámal, CSc.) a jedním členem z řad posluchačů (dosud to je studentka oboru všeobecného lékařství Daniela Jelenová). Nový vysokoškolský zákon č.111/1998 Sb. přenesl právní subjektivitu z fakulty na univerzitu, což v  důsledcích m.j. znamená, že AS UP rozhoduje o řadě významných ekonomických, legislativních i jiných důležitých předpisech apod., týkajících se bezprostředně fakulty (např. o metodice dělení finanční dotace z MŠMT mezi fakulty, o vnitřním mzdovém předpisu, volí rektora atd.). V důsledku těchto faktů je pro naši fakultu velmi důležité, aby naši reprezentanti byli lidé, kteří mají nejen dobrou vůli v AS UP pracovat, ale mají i informace a určité zkušenosti ve funkcích, které jim umožní být informovanými partnery a schopnými diskutéry, hájícími na zasedáních AS UP zájmy naší fakulty.

Návrhy kandidátů z řad členů akademické obce LF UP je nutné podat písemnou formou na adresu sekretariátu AS UP na Rektorátě UP, Křížkovského 8, Olomouc, do 29. března 2002 a to tak, že bude uvedeno jméno kandidáta, u akademických pracovníků rok narození a pracoviště, u studentů studijní ročník a studijní program. Předpokládá se, že navrhovatel se pod svůj návrh podepíše. Zvolená volební komise AS UP má 7 členů, kteří se zároveň stanou předsedy volebních komisí na fakultách. Za LF UP byla jako členka volební komise AS UP a zároveň předsedkyně volební komise naší fakulty zvolena kolegyně Daniela Jelenová. Volební komise AS UP do 5. dubna 2002 zveřejní celou kandidátní listinu již s vyjádřeným souhlasem kandidátů. Vlastní volby se budou konat v týdnu od 15. dubna 2002, na naší fakultě je bude organizovat naše volební komise, která bude zvolena na zasedání AS LF dne 2. dubna 2002 a proběhnou podle Volebního a jednacího řádu AS UP.

Tato informace je zaslána každému členu akademické obce LF UP elektronickou poštou, dále členům AS LF, přednostům ústavů a klinik a členům vedení LF také normální poštou a je zveřejněna na úředních deskách AS LF a také děkanátu LF UP. Usnesení AS UP o vyhlášení voleb je na webových stránkách UP. Děkuji Vám za pozornost, kterou budete věnovat výběru kandidátů.

 

MUDr. Zdeněk Zlámal, CSc., v.r.

předseda AS LF

 

V Olomouci dne 8. března 2002

[zpět na úvodní stranu]