Kandidát do AS LF číslo 21 se představuje…

 

[verze pro tisk ve formátu *rtf]

 

Kdo jsem?

Jmenuji se Pavel Kurfürst. Je mi 32 let. Na LF UP pracuji od září 1996 jako vedoucí Ústavu cizích jazyků. Jako odborný asistent vyučuji angličtinu.

 

Proč kandiduji do Akademického senátu LF UP?

Mám pocit, že práce AS LF v posledních pěti letech neodpovídala roli, kterou by senát reprezentující celou akademickou obec měl hrát. Navíc jsem si ověřil, že snaha upozorňovat na problémy "zvenčí", z pozice řadového člena akademické obce, k nápravě zpravidla nevede. Nezbývá, než to zkusit "zevnitř".

Proč bych mohl být dobrým senátorem?

V letech 1990-1991 jsem si vyzkoušel práci senátora ve studentských komorách akademických senátů UP a FF UP. Od svého nástupu na LF jsem se snažil práci fakultního senátu pozorně sledovat. V roce 1999 jsem nekandidoval (ani nevolil), protože mi vadilo, že si učitelé a studenti volí "své" komory zvlášť. S odstupem necelých tří let mi nezbývá, než kandidovat, volit a pokusit se daný bod volebního řádu změnit jako senátor. Domnívám se, že organizační schopnosti jsem prokázal tím, že se mi podařilo z nově vzniklého ústavu vybudovat plně funkční pracoviště. Zájem o dění na fakultě, univerzitě i jinde projevuji téměř denně tím, že se netajím kritickými výhradami a snahou o zlepšení zdánlivě nezlepšitelného. (několik ukázek najdete zde)

Čeho bych chtěl jako senátor například dosáhnout?

Pokud bych byl zvolen, slibuji, že

Pokud jste dočetli až sem, děkuji vám za trpělivost, případně za hlas, který mi odevzdáte ve volbách ve středu 12. prosince. Případné dotazy zaslané na kurfurst@tunw.upol.cz zodpovím obratem.

Pavel Kurfürst