Kandidátka do senátu č. 11 - Mgr. Kateřina Ivanová, Ph.D.

 

Jmenuji se Kateřina Ivanová, je mi 46 let a na LF UP pracuji od roku 1995, jsem odborná asistentka Ústavu sociálního lékařství a zdravotní politiky.

Vystudovala jsem sociologii a andragogiku na FF UP v Olomouci a mým odborným zaměřením je sociologie zdravotnictví. Učím filosofické základy lékařské etiky, systémy zdravotní péče, mezinárodní spolupráci ve zdravotnictví, sociologii ošetřovatelství, multikulturní problematiku ve zdravotnictví a zejména pak management zdravotnictví se zaměřením na řízení lidských zdrojů.

 

Proč se zajímám o práci v Akademickém senátě?

Myslím si, že na LF a potažmo i na celé univerzitě se neděje to, co studenty učím - péče a zájem o lidské zdroje, tedy o učitele, zejména pak o učitele na začátku vědecké kariéry, kteří mají největší počet výukových hodin, chce se od nich velké penzum vědecké práce, jsou bídně placeni a co si neseženou (z grantů), to nemají. Jako kdyby tady v Olomouci panoval pocit, že za branami stojí davy stejně fundovaných a zapálených pedagogů s invencí. Já tento pocit nemám. Chtěla bych, aby se na LF vytvořilo tvůrčí a podnětné prostředí pro všechny učitele. A pokud nechci jen sedět a láteřit, musím začít něco dělat.

Navíc jsem se vždy zajímala o práci AS, ale žádné zprávy o tom, kdy se koná a co se projednávalo, ke mně nedorazily. Za důležitou považuji všeobecnou informovanost.

Dále bych chtěla, abychom my, učitelé, více spolupracovali se studenty. NESOUHLASÍM s tím, že nás studenti nevolí a my nevolíme je. Kde je potom funkce AS jako jednotné instituce?

 

Mám na to?

To musím zkusit. V předcházejících letech jsem pracovala v různých manažerských funkcích a mám zkušenosti s vyjednáváním a rozhodováním. Mým mottem je: "Není nutno být zastoupeni pouze mladými, ale ani pouze starými nebo střední generací; je nutný dialog napříč věkovým spektrem akademických pracovníků".

 

katerina@tunw.upol.cz

 

 "To, co způsobuje stárnutí, není věk, ale opuštění ideálů."

Karolína Světlá